Uteplats i solvägg

  • Inläggskategori:Övrigt
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Efter förra årets projekt med att anlägga grusgång och uteplats framför huset fick vi rätt mycket grus över. Så vi valde att nyttja materialet och skapa en till uteplats på gaveln av pannrummet som är en södervägg med fantastisk morgon och förmiddagssol. Perfekt för en kaffepaus under våren när den stora uteplatsen ligger i skugga och är för kall.

Min syster skänkte oss en hel drös med kantsten som dem grävt upp vid sitt hus när hon ändrade om hemma hos dem. Dessa plus gruset vi hade kvar skapade denna nya uteplats. Allt vi behövde köpa var lite markduk och växterna till rabatten. Tack vare det la vi endast ca 1000 kr på denna plats. Vi är förstås inte helt klara än och jag har planer på fler växter för att nyttja värmen till max. Bland annat ska vi sätta upp ett återbrukat insynsskydd på bortre gaveln så vi får ännu mer lä samt en plats att sätta en spalje emot. Framför sätter vi en stor odlingslåda med två olika staketdruvor, en får växa upp på planket och den andra upp på pannrumsfasaden.

Det syns inte så bra på bilderna men marken lutar lite uppåt från fasaden sett så vi fick gräva ur gräsmattan och plana ut för gruset. Medan rabatten är i sluttningen, så kunde vi få till marknivåerna utan att behöva göra en mur som skuggar.

Lämna ett svar