Lite om alla mina planer och idéer

Ni som följer mig på Instagram eller Facebook har sett att jag lagt upp lite om att jag bland annat har planterat en massa tulpaner och narcisser samt beställt en massa blomsterfrön. Några har frågat mig vad som är på gång och vad jag håller på med. Jag tänkte jag skulle berätta lite mer om det här nu. Jag har sedan länge vetat att jag vill vara egen, jag vill kunna styra mitt liv, göra något meningsfullt och på mitt sätt. Jag har provat några olika saker hittills, sy hundtillbehör på måttbeställning, sälja färskfoder till hund och sy miljövänligare produkter som främst ska ersätta engångsprodukter, det jag gör idag alltså. Även om jag hittills inte haft någon större framgång så älskar jag att vara egen.

Med detta plus min exploderade intresse för odling, först grönsaker, frukt och bär men nu sista året även blommor, så blir det ganska självklart vad jag vill göra. Jag vill odla och jag vill leva på det. I alla fall delvis. Att ha en anställning på deltid är en väldigt bra trygghet medan jag arbetar fram en plan för vår lilla gård.

Just nu är planen att jag ska göra i ordning hela odlingsytan inne i trädgården till våren för att komma igång ordentligt redan till sommaren med min odling för självhushåll. Men jag nöjer mig inte där. Vi ska dessutom bygga en liten grönsaksbod vid vägen där vi kommer sälja av överskottet av grönsaker och ägg. Jag kommer även sälja buketter av tulpaner, narcisser och sommarblommor. Ev kanske att jag kommer leverera till någon närliggande blomsterbutik, vi får se. Sen har jag tusen olika idéer på vad jag vill göra, vad jag vill odla och hur det ska säljas. det finns så många möjligheter.

Nästa steg blir att skapa mer odlingsyta. För att lyckas med det på vår mark krävs en grävmaskin modell större för att få bort alla stenblock som ligger utspridda lite överallt. Det kommer kosta och ta sin tid att få i ordning, men jag hoppas att det kommer genomföras under 2020.

Kram Sandra

Lämna ett svar