4 veckor eller 365 dagar?

Varje gång man läser en diskussion om miljö och vad vi människor borde göra eller inte så kommer alltid frågan om att flyga långt bort för semester upp. Många verkar se det som sin rättighet att få åka till Thailand några veckor eller kanske New York. Jag förstår det verkligen inte! För dem flesta av oss som inte har löjligt höga löner och har råd att åka iväg hur som helst så innebär det att kämpa hela året för att njuta under ca 4 veckor, varför då? Många som gör så lever inte alls de liv dem vill, utan ekorrhjulet rullar på och dem flyr vardagen en stund, för att komma tillbaka till samma gamla ekorrhjul. Även dem som har massor av pengar, dem har ju offrat något ännu viktigare för att få dem pengarna, tid. Tid för sin utbildning och långa arbetsdagar. Tid dem kunde ha spenderat med familj och vänner, med hobbies och avslappning, något de flesta av oss får alldeles för lite av.

Jag väljer att se på det annorlunda. Jag vill må bra och trivas med mitt liv 365 dagar om året, inte bara 4 veckor. Jag jobbar hellre mindre än 100%, får på så sätt mindre pengar men istället har jag mer tid. Tid att leka med barnen, tid att odla min egen mat, som i sig är kostnadssparande, tid att ta det lugnt och njuta av livet. Om vi vill åka iväg på semester så åker vi inom Sverige, finns så otroligt många vackra platser och roliga ställen för hela familjen.

Vi människor i rikare länder har blivit så otroligt bortskämda och har enorm brist på uppskattning! Många verkar tro att en semester i Thailand är det enda sättet för dem att slappna av och få livskvalité. Det kunde inte vara mer fel. Om man bara stannar upp en aning och ser, faktiskt ser vad vi har runt oss så behöver vi inte söka lyckan någon annanstans.

Jag väljer ett liv med glädje varje dag, vad väljer du?

Kram Sandra

 

Lämna ett svar