Vi packar och rensar

Jag har tyvärr inget att berätta om läget med boendesökandet, vi har lite olika idéer och kollar konstant efter intressanta objekt. Men inget är bestämt och mycket hänger på ”om bara”. Så tyvärr ingen nyhet om vart vi tar vägen. Men jag kan berätta om vad vi gjort de senaste veckorna i alla fall.

Huset vi bor i idag är stort, 95 kvm plus källare under hela. Med andra ord massor av utrymme att förvara en massa saker, och en massa skräp. Och det har vi gjort. Vid flytten från lägenheten så sorterade vi nog nästan inget alls, allt åkte med. mycket av det har endast stått i lådor i källaren i 6 års tid. Och vi har samlat på oss massor under dessa 6 åren. Dessutom har Johans mamma bytt lägenhet och därmed behövt göra sig av med mycket prylar. Ett helt bilsläp plus full bil av detta fick Johan med sig hem för oss att sortera. Hon hade bland annat flera vackra serviser som vi sparat och flera olika roliga och användbara köksredskap som två gamla köttkvarnar i järn, med alla tillbehör inklusive pip för korvstoppning. Sådana saker samlar jag på utan tvekan. Jag vill ju använda dem. Samma sak med några ullkardor och något mer som låg tillsammans med dem jag inte haft tid att kolla upp vad det är än. Men spara dem det skulle jag självklart!

Så inför flytt, någonstans, behövde vi sortera, sortera, sortera! Vi har kört ett släp till tippen med skräp, som småbitar av virke, trasiga barnleksaker, gammal rostig eldningstunna och hundratals saker vi inte alls behöver, kan sälja eller ens skänka bort. Men om det går så slänger vi helst inget. Men vi har inte riktigt orken att hålla koll på hundratals annonser på den lokala köp/sälj-gruppen på FB och skulle bli enormt projekt att ta med allt till en loppis. Så vi gjorde det enkelt för oss. Vi ringde min faster och hennes man som driver en loppis i Rångedala, dem har nu hämtat en sisådär 30 bananlådor med allt möjligt. Plus en massa annat. Känns bra att sakerna kommer komma till nytta hos någon annan och att samtidigt gynna min faster.

De flesta rummen har vi nu gått igenom, allt som inte ska vara kvar har antingen lagts ut på annons eller skickats till min faster. Trädgårdsrummet, ett kallt rum i källaren, är helt tömt och utstädat. Allt i trädgårdsväg och sådant som tål att vara ute i kyla och fukt står nu i odlingstunneln. De stora bitarna vi har kvar nu är barnens rum och köket. Hos barnen kommer vi slänga allt som är trasigt, gallra bort allt barnen vuxit ifrån och sedan får dem vara med och välja vad som ska vara kvar och inte. Kan då säga att våra barn har så otroligt mycket saker! Lådvis och åter lådvis kommer från när Johan var barn, allt fanns kvar. Sen har dem som de flesta barn fått mycket saker vid jul och födelsedagar.

Brio tågbana har vi massor av, även det från när Johan var barn.

 

Jag har läst och funderat mycket på minimalism de senaste månaderna, ganska passande inför en flytt. Och därför är det ganska enkelt för mig att gallra ordentligt. Och för barnen så vill jag tidigt lära dem att det inte är bra att samla och spara bara för att. För många saker skapar bara mer jobb och tar energi i form av städning m.m. än det ger positiv energi och glädje. Det vill jag lära våra barn. Därför ska dem få vara med och gallra bland alla deras saker. En del av barnens saker som vi gallrat bort har vi gett till deras förskola, bland annat två lådor fulla med blandade böcker som vi aldrig ens hunnit packa upp.

Just nu är jag inne i min garderob och rensar. Ojoj så snyggt och i ordning det blev när allt överflödigt försvann, vilket var massor! Jag fyllde snabbt en hel säck med kläder som vi ska skänka. Nu vill jag verkligen inte falla dit igen och skapa en massa plotter kring mig, varje sak ska ha ett syfte eller ge glädje, styrka eller energi.

Det påminner mig, juicepressen vi använt 1 gång på 3 år ska ut på annons..

Kram Sandra

Lämna ett svar