Vi har sålt vårt hus!

  • Inläggskategori:Vardag
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Helt galet! Vi har sålt vårt hus. Vi flyttade hit våren 2013, vårt första hus. Här har vi bott när Johan friade, när vi gifte oss och fick våra två underbara barn. Men vi har vuxit ur det. Inte huset i sig, det är ganska stort, utan marken och läget. Tomten är ”bara” på 3.000 kvm, och extremt kuperad skogstomt. Jag har kunnat odla lite grann och vi har haft plats för kaniner och höns. Men där tar det stopp.

Vi letar nu gård, japp, vi har ännu inte köpt något nytt.. Vi har sån tur att vår granne ville köpa detta huset, så eftersom vi sålde till henne direkt så får vi bo kvar och hyra av henne medan vi letar gård. Barnen slipper mellanlanda någonstans och jag får behålla mina djur.

Varje dag går vi in på hemnet, blocket och hemverket för att se om något nytt har dykt upp. Det jobbiga är att det finns knappt något ute alls nu, vi tror dem inväntar våren. Att leta nytt boende är riktigt svårt. Vi vet vad vi drömmer om, men dem pengarna finns verkligen inte. Så vad prioriterar man bort? Storleken på hus och mark? Placering, både vart i Sverige samt närmiljön? Eller hur mycket renovering som krävs? Vi vet att vi inte kan få alla tre parametrar på vår budget. Först var vi inne på att flytta norrut, alltså välja bort placeringen i Sverige. Men vi kände efter två husvisningar i Östersund och Sveg att vi nog inte vill norrut ändå. Så då får vi välja bort något annat än placering, för att bo exempelvis intill en stor väg eller så är inte tänkbart alls.

Så nu försöker vi hitta en balans i storlek och renoveringsbehov. Större ställe blir också mer jobb. Men är det värt att köpa för litet bara för att slippa renovera? Suck. Samtidigt har vi inte riktigt bestämt oss för vart vårt ”närområde” är. Det vi vet är att vi vill att Johan ska kunna behålla sitt jobb han har idag, och då har vi ändå rätt stort område att leta på. För mig har vi räknat med att jag troligen kommer behöva byta jobb, jag stannar dock helst inom Granngården men det finns ju som tur är för mig rätt många butiker i Sverige.

Vi får se vad som händer, just nu har vi spanat in två olika ställen som vi kollar upp mer fakta på. När har mer att berätta kommer jag göra det.

Kram Sandra

Lämna ett svar