Våra nya avelskaniner

  • Inläggskategori:Kanin
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Jag har blivit mer och mer fascinerad av olika färger och hur dessa skinn sedan ser ut. Förälskade mig i de vackra skinnen hos rasen Stora Silver. En kompis till mig skulle skaffa köttkaniner och vi pratade mycket fram och tillbaka om färger, pälsar och köttegenskaper. Även hon fastnade för Stora Silver, av samma anledningar som mig. Så hon skaffade sig ett avelspar och jag köpte en hona som inte var släkt med hennes hane. Planen var att jag skulle låna hennes hane till min hona för att få renrasiga ungar. Tyvärr blev hon tvungen att sälja dem igen, så jag köpte hanen av henne helt enkelt.

Det var inte meningen att vi skulle ha 2 hanar samtidigt hemma, men så fick det bli. Nu har vi då alltså 5 vuxna kaniner hemma, plus Molly som ligger ute till salu, se vår sida ”Djur till salu”. Hon är en trevlig kanin men vi har tröttnat lite på viltgula ungar och prioriterar hellre att ha Stora silver.

Backegårdens Regulus ”Ragge”
Kön: Hane
Född: 2018-05-11
Färg: Viltgrå

Silverstjärnans Nikkaloukta ”Nikka”
Kön: Hona
Född: 2017-04-23
Färg: Svart

Nu ser jag så väldigt mycket fram emot vårens kullar med kaniner, hoppas vi har lite mer flyt i år än förra året. Tanken just nu är att ta en kull per hona i år, eftersom vi inte vet om det skulle kunna bli en flytt mitt upp i allt.

Kram Sandra

 

Lämna ett svar