Mysdag med picknick i Oktober

I helgen som var så fick vi väldigt trevligt sällskap av bästa Johanna och hennes bror Hampus. Dem hade med sig Yenna och Lexie så blev en del hundmys, så underbart att vi genom vänner och familj inte är helt utan hundar i vårt liv. Att Johanna har Yenna är extra lyx, att jag får träffa Yenna så ofta ändå trots att hon inte längre är min.

Det blev fika med en massa prat och barnbus. Sen såklart gick vi ut i det härliga vädret och träffa alla djuren, Johanna har gått om mig i att vara kaninfantast så att prata kaniner, jämföra stamtavlor och mysa med kaniner är ett givet inslag. Barnen ville gärna cykla så vi passade på att låta dem cykla till ängen medan jag gick med skottkärran med hönsskit till odlingarna där. Jag älskar att ha vänner som man är så bekväm med att det är ok att stå och ösa skit i odlingsbäddarna medan man pratar om allt möjligt för att sen gå vidare och plocka in äggen i hönshuset.

 

Vädret var underbart så vi gjorde en smörgåsar och fixade picknick ute i trädgården. Barnen åt upp snabbt som de flesta barn gör och hittade sen på egna lekar medan vi vuxna satt kvar i solen och drack kaffe, sån underbar vardagslyx. Det gäller att vara närvarande nog att ta tillvara på dessa stunder i livet. Det är dessa som gör att jag känner mig levande och älskar livet.

Mila hade önskat att Johanna skulle vara med och göra hennes läppcerat som Mila önskat sig. Så vi ställde oss även vid spisen och smälte ihop detta. Enkelt att smälta men inte lika lätt att hälla upp då det stelnar medan man häller så hälften blir kvar i bägaren. Resultatet blev jättebra och Mila var nöjd. Receptet räckte till 3 cerathylsor och nästan 6 pyttesmåsmå burkar.

10 g Aprikoskärnolja
10g Jojobaolja
15 g bivax
15 g kakaosmör
1 droppe E-vitamin
1/2 tsk rosa Mica
2 droppar Extract av Jordgubb

Smält oljor fetter och vax i en värmetålig behållare över vattenbad. Rör runt tills allt smält. Häll i resterande ingredienser och rör runt, vill man garantera klumpfritt av mican så blandas den först med lite av oljan innan den hälls i resten. Sen kommer det knixiga, att hälla upp i cerathylsorna. I vattenbadet håller massan sig flytande men så snart man börjar hälla upp dem stelnar det längs kanten på bägaren. Jag försökte hälla snabbt samt skrapade ner det stelnade med en slickepott för omsmältning. Så får man hålla på lite tills man fått ur allt. Pilligt men så värt det!

Kram Sandra

Lämna ett svar