Mycket nöjd med slaktvikten

I helgen slaktade vi kanin, vi hade tänkt göra middag på en i Måndags men blev igår istället. Det var gott! Det visste jag visserligen redan innan men ändå. Att få äta kött från djur man själv fött upp och skött om, för att sedan slakta själv hemma utan att stressa djuret eller skapa onödiga transporter, sån skön känsla.

Jag hade tänkt att fota lite, både vid slakten och även den färdiga kroppen efter. Men jag hade så fullt upp att läsa instruktioner, hålla katterna i schack och att själv vara med och slakta att jag aldrig tänkte på att fota. Så tyvärr blev det inga bilder, kanske vid nästa slakt.

Men resultatet då? Dessa ungar var efter Mira och Bobek. Mira är vår minsta hona, stor skillnad på henne och Ebba så vi hade inte allt för höga förväntningar på storleken på ungarna. Dem slaktades vid en ålder på sju månader och har ätit till största delen hö/gräs plus lite havre och matrester. Jag tog aldrig levande vikt på dem men slaktkropparna vägde cirka 1,3 kg. Det var bättre än jag väntat mig. Vägde för skoj skull även skrovet som blev över efter tillagning och att vi tagit tillvara på allt kött, ca 80% av slaktkroppen var kött. Med tanke på vikten på dessa kaniner ser jag mycket fram emot när Ebbas äldsta kull är färdigväxta i November, ska bli intressant att se hur mycket dem väger.

Kram Sandra

Lämna ett svar