Enkelt att göra egen hårgelé

Min kompis som för nu rätt många år sedan fick in mig på balsammetoden för håret har också länge promotat linfrögelé för håret. Jag har nu testat några gånger och tänkte dela med mig av hur jag gör. Det är väldigt enkelt.

Ingredienser:
1 dl vatten
1 tsk-1 msk hela linfrön, mängden beror på hur tjock gelé du önskar

Häll ingredienserna i en liten kastrull. Värm upp och låt småputtra i 10 minuter. Låt svalna lite och häll sedan över i en sil av tyg, saftsil borde kunna fungera men jag tog en avklippt nylonstrumpa jag hittade glömd i garderoben. Häll i gelén i strumpan och krama sedan ur den rena gelen i en skål eller burk. Detta är kladdigt och är lättare ju lösare gelé man gjort. Är den nu för tjock så kan man enkelt tunna ut den genom att röra i vatten efter eget tycke. Klart!

Tips. Sätt strumpan över ett glas så blir det mycket enklare att hälla i sörjan från kastrullen.

Nu är det bara att applicera i håret för att ge håret fukt, stadga och glans. Jag som har lockigt föredrar en lösare konsistens och smetar ut i handflatorna och ”ploppar” sedan lockarna så att gelén formar dem naturligt och sprids i hela locken.

Kram Sandra

 

 

Lämna ett svar