Vår Meeko söker nytt hem

Beslutet är taget nu. Meeko ska få flytta. Detta är något jag ältat hur många gånger som helst, men nu har vi alltså bestämt oss. Han får inte vad han behöver och förtjänar hos oss, och jag mår konstant dåligt över att jag inte sköter mitt jobb som matte som jag ska.

Snabbfakta om Meeko
Ras: Border Collie
Född: 2013-06-08
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Storlek: 54 cm och ca 22 kg.
Import från Norge

Utbildningsnivå
Agility: Startklar hoppklass 1 (inte klara kontaktfältsbetenden)
Lydnad: Nästan startklar i startklass
Drag: Drar både cykel och canicross.
Apportering: Tränad basic i dummie-apportering
Vallning: Provade som unghund men har inte vallat på 4 år

Meeko är en otroligt charmig och kärvänlig kille. Han älskar ALLA människor. Går utmärkt ihop med småbarn och katter. Uppväxt i flock med flera olika raser och väldigt enkel att ha i samma hushåll som löptik. Han fungerar som vanligt även vid höglöp, väldigt lite påverkad av löptikar. Han har på senare tid fått lite osäkerhetsproblem mot andra hanhundar, men jag är ganska säker på att det till stor del är på grund av att han är understimulerad. Meeko äv van att gå i hundgård, men går lika bra att lämna ensam inomhus.

Apporteringsträning

Han behöver ett aktivt hem där han får ordentligt med motion och få arbeta mycket med huvudet. Han tycker att agility är roligast men gillar även lydnad, apportering och drag. Men även freestyle, bruks eller kanske nosework hade säkert passat honom bra. Han är i vardagen en väldigt enkel hund, men han blir lätt distraherad och blockar på tävlingar, hundklubbar eller andra spännande ställen. Meeko är väldigt lättränad, han älskar både godis och leksaker, både att jaga kastade leksaker och att kampa. Om man slänger till honom en leksak så springer han gärna runt och belönar sig själv med den om man själv har fullt upp att fånga andan.

Jag lämnar inte honom till vem som helst, så bara seriösa behöver göra sig besväret. Jag kräver en testperiod för allas skull. Dela gärna detta inlägg så att Meeko kan få komma till någon som vill ha en aktiv ny bästa vän och kan ge honom det liv han förtjänar. Intresserad och vill veta mer? Kontakta mig på sandra.uhlen@hotmail.com

Meeko som 6 veckors valp

 

Uppdatering 2018-06-17. Meeko har hittat ett nytt hem där han mår super!

Kram Sandra

 

Lämna ett svar