Mina inomhussådder

  • Inläggskategori:Odling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

För alla odlare som vill få tidig skörd, odla grönsaker med lång utvecklingstid eller bara inte klarar av att vänta längre så är tidiga inomhussådder ett måste. Det är dock lätt att glömma hur stora dem hinner bli innan dem går att plantera ut om ganska många månader i vissa fall. Många ser jag lever i en djungel inomhus innan värmen ute anländer, säger inte att det inte kommer gälla oss!

Jag har inte fått mitt så-fnatt ännu utan är ganska återhållsam än. Men lite har vi ändå hunnit så inne med varierande resultat. Det som inte alls har grott är min Henna, jag får prova igen helt enkelt. Den ska tydligen vara svår att få att gro så jag är inte så jättebesviken även om det är trist om jag inte får någon planta alls. Paprikasådden nummer två gick inte heller särskilt bra, endast en har grott men den ser inte alls pigg ut. Däremot så går det bra för min höstsådda busktomat, den har tjocknat på sig rejält sen den fick komma ner i källaren i ett svalare rum med belysning. Men den ger fortfarande inga blommor. Jag är rätt säker på att jag måste plantera om dem i större krukor. Men det har tagit emot för att då måste jag först sterilisera en massa jord och sedan gödsla med kaninbajs tänkte jag och så förstås själva omplanteringen. Trots att det bara är tre plantor och är något jag tycker är jätteroligt så har det ändå inte blivit av.

Min övervintrade chili däremot ger massor med frukt! Den är inne på tredje skörden och har redan nya små frukter påväg. Tänk att jag förra våren fick den av min vän Johanna och att den klarat sig så bra så länge, jättekul!

Dessa små vildar har jag också fått av Johanna, honungsmelon som hon inte kunde rå för att så väldigt tidigt. Det råkade också bli lite många så då fick jag några stycken. Dem växer så det knakar och håller redan på att krypa iväg för mig. Jag har aldrig odlat melon innan och mina egna frön på vattenmelon ligger i min Mars-låda. Så jag är lite villrådig med hur jag bäst gör med dessa små rackare. Jag får plugga på lite mer och se hur det går.

Sen har vi mina små paprika och tomatplantor som såddes i Januari, dem ser fina ut, har inte blivit rangliga och växer lite lagom sakta.

Kram Sandra

Lämna ett svar