Skotta snö och brödbak

Vi fick en chock i morse då vi öppnade dörren för att släppa ut hundarna, det hade kommit hela 30 centimeter snö ute. Det händer ju aldrig. Inte här. Jag minns inte ens när vi fick såhär mycket snö senast. Men perfekt på en ledig Lördag, vi klädde på hela familjen och tog oss ut tillsammans. Steg ett blev förstås att börja skotta.

Barnen hjälpte gärna till, är ju toppen att få kasta snö, sen om den landa där vi bad om var en annan femma. Vi skottade snö, matade kaniner och busade runt med hundarna innan barnen fick åka pulka bort till grannarna för att hälsa på den enes kor och den andres hästar. Våra barn älskar djur så detta var som vanligt mycket uppskattat. Även jag är väldigt glad att ha möjligheten att få mysa lite med hästar hos grannen, vi har verkligen haft tur som har så bra grannar.

Hundarna följde förstås med på vår lilla minipromenad till grannarna. Aliz som har stark jaktlust fick gå kopplad bland djuren, Meeko däremot som har stadig inkallning och inte jagar fick gå lös. Lite charmigt när man kommenderar ”ligg” och det bara säger tjoff! Och där låg en halt begravd BC i snön.

Brödbak.
På kvällen skulle vi egentligen åkt på släktkalas hos min faster men valde att avstå med tanke på vädret. Det är en bit att köra och vi vill verkligen inte riskera att köra fast med barnen någonstans i skogen. Så istället har jag tagit tag i min plan att börja baka största delen av familjens bröd. Tidigare i veckan bakade jag enkla limpor med lite nötter och russin, det gick över förväntan så jag fick lite blodad tand. Nu hoppas jag att jag kan behålla känslan och viljan att baka. Om vi slipper handla bröd från Ica så sparar vi lite pengar, men främst så slipper vi alla E-ämnen och dolt socker som finns i köpebröd. Att få vara lite kreativ med smaker, former och innehåll gör det spännande. Nästa steg är att prova göra en egen surdeg, något jag aldrig vågat innan. Vet inte riktigt varför men alltid tyckt att det verkar läskigt och svårt att lyckas med surdeg.

Limpa från tidigare i veckan
Långpannebröd. Recept hittar du HÄR.

Kram Sandra

 

 

Lämna ett svar