Vi säger välkommen till Ebba!

  • Inläggskategori:Kanin
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Nu har vi äntligen fått hem en ny liten vän, kaninen Ebba. Vi, läs jag, var lite seg på att ta tag i att leta efter en ny hona när hönsen flyttade ut för ett tag sedan, men nu är hon här!

Ebba 2017 med sin första kull hos förra ägaren. Foto Niclas Dahlqvist.

 

Ebba är en Gotlandkanin, född 2016 och har haft en kull hos sin förra ägare. Lite kul är att han som ägde henne före oss även äger en syster till vår hane Bobek. Inte så konstigt egentligen eftersom vi alla bor så nära varann. Ebba kom hem sent igår då Johan åkte och hämtade henne efter jobbet. Hon fick flytta in i sin nya bur med transportburen i för att få ha kvar den trygghet hon kände av transportburen.

Igår och i morse så var hon mer intresserad av att stanna framme och nosa på mig, bra utveckling tycker jag. I helgen som kommer ska vi bygga en lucka till hennes hus och dela av rasthagen på mitten så att hon och Mira får gå på halva var. Jag har själv aldrig släppt ihop två främmande kaniner tidigare men läst mig till att det kan gå bra men även kan gå totalt åt skogen med allvarliga slagsmål. Så oavsett om vi väljer att hålla våra avelshonor isär eller försöka få den att kunna gå i grupp så börjar vi med att dela på deras hage med ett nät. Då kan dem se varann men kan inte hamna i bråk.

Vi har även fått hem alla papper från föreningen Gotlandskaniner, vi ska ansöka om egen genbank. Mycket papper att läsa om avel, sjukdomar, regler och rekommedationer. Måste även försöka komma på ett namn för genbanken som vi vill ha, tycker det är så mycket roligare än bara ett nummer. Har ni förslag på namn?

Kram Sandra

 

Lämna ett svar