Fröknäcke recept

Krispigt fröknäcke med bara smör på, eller massa gott pålägg och grönt, i vilket fall är det smaskens! Och nyttigare än vanligt bröd. Igår gjorde jag eget fröknäcke till en fikastund med våra kära grannar. Uppskattat av alla och jag var supernöjd. Här får ni receptet.

Recept 1 sats ger 1 plåt.

1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrö
1 dl solroskärnor
1 dl majsstärkelse
lite drygt 1/2 dl hela linfrö
1 msk chiafrö
1/2 tsk salt
1 krm brödkryddor (frivilligt)
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt vatten och olja. Låt blandningen stå och svälla i ca 20 minuter. Bre ut på en plåt och in i ugnen på 150°C i ca 1 timme. Bryt i bitar och färdigt! Busenkelt.

Det går att byta ut fröerna och kärnorna mot annat likvärdigt i receptet, våga testa, ta av vad du har hemma. På så sätt minskar risken att råvaror går ut i datum. OBS, ta inte bort linfrö bara, dem bildar en gel vid blötläggning som fungerar som bindemedel för att knäcket ska hålla ihop.

Kram Sandra

 

Lämna ett svar