Nytt år nya tankar

Nyår har passerat och jag har inte hunnit med att blogga. Det har varit en intensiv tid med mycket med familjen, företag och renovering. Vi har tagit tag i att färdigställa renoveringen i hall och kök som stått mer eller mindre still sedan Liam föddes. Orken och engagemanget har inte funnits där, vi har prioriterat andra saker. Eftersom köket var funktionellt sedan innan Liam föddes vår det ingen panik att göra klart lister och lite annat småpyssel. Rekommenderar INTE att avstanna i renovering, det blir lätt lång väntan innan man till slut får tummen ur att fortsätta.

Jag har jobbat en del med bloggen men inte med att skriva inlägg. Jag har bland annat flyttat bloggen till ett webbhotell med eget domän. Så nu är jag min egna helt och hållet med bloggen. Vi får se vad det blir av den i framtiden, jag har stora förhoppningar. Så att skriva inlägg har skuffats lite år sidan, försöker bättra mig på det området nu. Inspirationen inför allt roligt vi ska hitta på i år blir bara starkare för var dag som går. Att det långsamt blir ljusare ute på dagarna hjälper förstås till.

Vad hände under 2017?
Det mest framträdande under året har varit att jag har satsat mycket mer på att lära mig och testa mig fram med odlingen, jag skulle ”bara” odla sådant jag provat tidigare år samt Zucchini, det blev lite mer än så. Vi odlade ärtor, mangold och flera sorters kål, grönsaker jag aldrig provat att odla tidigare men ojoj så blodad tand jag fått. Undrar just hur stort trädgårdsland vi kommer ha innan jag blir nöjd? Om jag ens någonsin kommer att kunna nöja mig. Vi har köpt kaniner. Efter ett olyckligt bortfall på grund av en rovdjursattack så har vi nu två kaniner kvar, Bobek och Mira. Tanken är att skaffa en till hona snart så att vi kan ha fler kullar under våren, vi har bara inte tagit tag i att börja leta efter en passande hona än. Vi ska även ansluta oss till genbank för Gotlandskanin innan det är dags för första kullen.

Jag köpte höns på impuls. I somras efter vi fick en kaninbur ledig så köpte jag fyra kycklingar på ren impuls. Nu i vinter så sålde vi dem då jag fått erkänna att det var ett misstag av mig. Dels vill vi inte ha dvärgras och dels så hade vi inte ett bra nog hönshus. När vi fått byggt ett hönshus kommer vi gemensamt välja raser och skaffa våra första riktiga höns, jag längtar!

Hundflocken har minskat markant! I våras hade vi fem hundar i vår flock, idag har vi två. I Somras blev vår gamla tollare Belliz snabbt sjuk i cancer och hon fick somna in. I höstas valde jag att låta vår sheltie Yenna flytta till en av min allra bästa vänner Johanna. Ett val jag absolut inte ångrar, det var det bästa för både oss och Yenna. Och i December blev vår andra sheltie akut sjuk och helt blind, då fick även han somna in. Vår flock har minskat väldigt snabbt och det har varit omtumlande och ovant. Men med facit i hand så mår vår flock på bara två hundar väldigt bra nu, dem leker massor ihop och båda är väldigt bekväma i varandras sällskap, något som inte alltid stämde innan.

Mål inför 2018
Jag försöker att inte ha för höga mål som mest bara skapar press och att man mår dåligt om man ej når upp till dem. Så mina mål med 2018 är lite flummiga, jag vill först och främst må bra psykiskt. För att lyckas med det så vill jag umgås med min familj, jobba lagom mycket och få pyssla med mina hobbies. Jag har väldigt många hobbies men viktigast för mig är odling, djur, hundträning och sömnad/stickning. Sedan har vi ett ekonomiskt mål att börja jobba oss närmare vår dröm att kunna köpa en gård. Så på något sätt ska jag även öka min inkomst detta år.

Vad har du för mål med 2018?

Kram Sandra

Lämna ett svar