Julafton och ensam hemma

Julen är över för i år, vi har haft en underbar helg! Massa god mat, mycket skratt och spenderat kvalitetstid med familjen. Barnens uppförande när tomten kom var helt makalöst, dem var artiga, sansade och dem strålade av lycka. Bilden av Mila när hon först såg tomten komma gåendes med sin lykta på gårdsplanen är helt underbar. Så uppspelt och tjöt av lycka och spänning. Liam var tystare men hoppade desto mer upp och ned i soffan av spänningen.

Dem fick många fina julklappar och även vi vuxna, Johan fick biobiljetter med tillhörande barnvakt, underbart när man är småbarnsföräldrar. Jag fick Mandelmanns kokbok, jag bara älskar dem och har redan deras självhushållningsbok så denna bok var en väldigt positiv överraskning. Mitt lilla bibliotek av underbara självhushållar böcker växer sakta men säkert. Tror jag ska önska min ännu fler till min födelsedag om bara lite drygt en vecka.

Tyvärr fotade inte jag alls mycket under julafton utan det stod min syster och svägerska för, jag hade fullt upp att njuta av agen och ta hand om barnen. Så jag har inte mycket i bildväg att komma med i detta inlägg, hoppas få bilder av dem snart så jag kan uppdatera.

Nu i skrivande stund är jag ensam hemma, men tack och lov är hundarna kvar hemma. Mina svägerskor åkte på förmiddagen för att börja hämta upp sina hundar och tacka för hjälpen med hundvakt hos totalt tre olika valpköpare på vägen hem. Johan och barnen åkte lite senare för att mötas upp med dem på sista stoppen innan dem åker hem till dem. Jag måste jobba några dagar denna veckan men Johan och barnen tar semester och hälsar på barnens farmor och stannar några dagar hos Johans systrar. Så jag kommer vara helt ensam hemma i några dagar. Känns väldigt väldigt ovant. Har massa saker jag vill hinna samtidigt som jag inte vill sätta för hög press på mig själv och sedan känna mig misslyckad om jag inte hinner eller orkar med allt. Så jag försöker att ta det lugnt utan att för den saken skull fastna i soffan och kolla film hela dagarna. Idag har jag till exempel varit ute och mockat hos kaninerna och städat ur buren som hönsen bodde i. Vi sålde hönsen innan helgen och nu ska buren förberedas för att en till kanin ska kunna flytta in. Trevligt sällskap hade jag i alla fall när jag arbetade ute i regnet. Bobek blir bara mer och mer nyfiken och intresserad av att vara med. Mira har alltid varit social men idag var det visst mer lockande att stanna inne i den torra buren än att vara med mig ute i regnet.

Kram Sandra

 

 

Lämna ett svar