Julpyntat tomatkrukor

Mina busktomater jag odlar i köksfönstret har länge behövt omskolas men jag har prioriterat annat. Men nu blev det äntligen gjort. Dem står i köksfönstret utan växtbelysning och är därför väldigt rangliga, men det visste jag när jag sådde Dem, detta är lite av ett experiment för mig. Kan man odla tomater vintertid utan att behöva el till belysning? Eftersom dem står i köket ville jag göra dem lite snygga så jag julpyntade krukorna. 

Krukorna är vanliga mjölkförpackningar som jag klippt av toppen på och gjort hål i botten så att överflödigt vatten kan rinna ut. Sedan tog jag helt enkelt julklappspapper, hade en lagom stor spillbit lyckligt nog, virat det ett varv runt och tejpat fast. Pappret går nästan ändå ner i botten, sparade lite för att det inte ska dra åt sig fukt från eventuellt vatten som blir liggande på fatet krukorna står på. Överkanten är inte heller invikt just för att undvika fukten.

Mina två hjälpredor öste gladeligen jord i varsin kruka som jag sedan satte ner tomaterna i och fyllde på med mer jord. Viktigt att plantera ner tomaterna långt ner i jorden, då blir dem stadigare och dem bildar rötter längs med hela stammen som är under jord.

Jag blev nöjd och Johan godkände dem, han höll med om att detta ser mycket trevligare ut än att ha mjölkkartonger i fönstret. Återbruk, resurssnålt och fint. Förhoppningsvis blir det tomater här på så småningom också.

Kram Sandra

Lämna ett svar