Julkrans

  • Inläggskategori:Pyssel
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Första året jag gör en egen julkrans, var riktigt roligt så det lär jag göra fler gånger. Jag började med att binda en krans av halm från våra egna halmbalar vi har till strö för djuren. Som rep hade jag sparade balsnören som jag splitsade och enkelt knöt ihop för ett långt snöre.

Då var grunden klar och dags att börja klä in den. Till det hade jag granris, lingonris, lite ljung, kvistar med röda bär från trädgården, lite hönsfjädrar och ett sidenband. Både barnen och Johan fick vara med och bestämma utseende, men det var bara jag som band kransen, sticksigt granris var ingen höjdare tyckte barnen.  Håller med för trots handskar var jag prickig över hela handlederna efteråt.
Granriset lade jag enkelt runt kransen och virade ett hampasnöre runt, inte det minsta krångligt. Dekoren kilade jag sedan fast imellan grankvistarna och på mina kvistar med röda bär satte jag även lite ståltråd för att lättare kunna surra fast dem. Hönsens fjädrar jag plockat på mig allt eftersom jag hittat rena i hönshuset var populära att sno för mig. Barnen sprang runt med minst en var, och efter följde vår hund Meeko. Han älskar att leka med barnen och han är extremt intresserad av alla slags djur eftersom han i grunden är avlad för att valla boskap. Så medan jag pillade fast dekoren i kransen hade två barn och en hund kapplöpning runt mig och köksön.


Jag är nöjd för att vara första kransen och med ganska lite tid att binda den på. Kommer absolut att göra fler framöver. Har redan många idéer på olika teman som passar olika årstider, påskens krans ser jag redan fram emot!

Kram Sandra

Lämna ett svar