Underbara morgon

Jag är både anställd och har eget företag, med två helt skilda inriktningar. Mitt lönejobb har jag oftast fyra dagar i veckan, det kan variera lite. Den femte dagen är jag hemma och jobbar med mitt egna företag, BlueDog Design. Idag är en hemmadag. Efter lite längre nattsömn så går hela familjen upp samtidigt, jag och Johan hjälps åt att ta hand om barnen. Efter frukost och alla fått på sig kläder så är det dags att gå ut. Johan går åt sitt håll och förbereder för att åka till sitt jobb medan jag tar med barnen för att göra morgonbestyren hos våra kaniner och höns. Barnen älskar våra djur, hönsen är riktigt spännande. En favorit är att få strö ut deras mat på marken så dem ska hoppa ut och börja picka, idag var dem dock väldigt skeptiska till all snö och höll sig inne.

20171122_091039498070821.jpg

Vi har ingen värme i våra burar till djuren utan dem har massor med halm och värmer själva upp utrymmet, dem har inte ont av kylan, i alla fall inte här i Västergötland. Däremot fryser vattnet. Så varje morgon och eftermiddag går jag ut med två nya vattenskålar till kaninerna, byter ut dem mot dem igenfrusna och fyller på nytt vatten, dem frusna tar jag in att tina till nästa gång jag ska ut. Är noga med att dem alltid har mycket hö, när det är kallt går det åt mer foder. Hönsen får sitt vatten i en klasisk vattenautomat för höns. Den fryser dock också och är inte lika enkel att bara byta då jag bara har en. Jag funderar på att skaffa en värmelampa eller värmeplatta för att hålla vattnet över nollan.

När djuren är utfodrade på morgonen åker barnen till förskolan, olika vem som skjutsar. Hemma igen brukar jag börja med att jobba vid datorn med en kopp kaffe innan jag går ner till arbetsrummet i källaren och börjar sy. Denna stunden vid datorn, helt ensam, uppskattar jag något enormt i min vardag, det ger mig ro i själen. Att det då dessutom är så otroligt vackert ute nu med snön gör det bara än mer mysigt att sitta här.

20171121_133232[1]
Kallt och vackert ute, inne väntar vi på lite nytt grönt
/Sandra

Lämna ett svar