Chokladbollar med jordnötssmör och dadlar

Våra barn äter inte socker om vi kan undvika det. Vi är inte maniska med det men så långt det går så väljer vi sockerfria alternativ. Som exempel frukt, hemmagjord glass och chokladbollar. Just chokladbollar gjorde jag inför loppisen vi hade, för att även barn skulle kunna fika även om dem åt sockerfritt. Dem är enkla att göra, bara blanda ihop som alltid med chokladbollar.

Dessa är inte smaksatta  med kaffe just för att dem är till barnen, men vill man är det bara att byta ut vattnet mot kallt kaffe.

70g dadlar

70g jordnötssmör

1/2 krm vaniljpulver

1/2 msk kakao

1 msk kokosolja

1 dl havregryn

1 msk vatten/kaffe
Mixa dadlarna till en smet, min mixer gav upp halvvägs så jag fick hacka riktigt smått delvis. Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda ihop noga, blir det för torrt tillsätt lite mer kokosolja eller vatten. Rulla till bollar och rulla i kokos. Mängd ca 15 st små. Otroligt populära hos våra barn. 

/Sandra

Lämna ett svar