Våga fråga

En dröm för täckodlare

Jag är inte förtjust i att prata i telefon utom med nära vänner och familj, men det är vad som krävs för att komma någon vart. Jag ringde nämligen vaktmästaren för Kyrkan i byn, jag undrade om jag fick hämta löv & gräsklipp från deras samlingshögar. Det fick jag mer än gärna, det sparar honom arbete att behöva transportera bort det till återvinningsstationen eller vad dem nu gör. Han var även noga att påpeka att en av högarna var 3 år gammal kompost gjord av främst löv & gräsklipp, eftersom han förstod att det var bra gödsel jag var ute efter. Sagt och gjort, jag & barnen tog släpet och åkte dit. 8 grå sopsäckar med kompostjord hann jag med att skyffla upp och lasta innan jag gav upp för dagen. Dessutom fick jag med lika många säckar med löv & gräsklipp.

Jord ur komposthögen

Detta kostar mig inte något, mer än tid och lite disel för bilen. Men det kommer bli så bra i mina odlingar! Och att hämta löv där i jämförelse att försöka kratta löv hemma i min skog till tomt så går det väldigt mycket fortare också. Jorden kommer användas mycket i dem nya bäddarna jag håller på med nu i höst som hittills mest innehåller helt obrunnet material. Löven kommer användas som täckmaterial tillsammans med halm och vadhelst jag får tag på.

Detta blir absolut något jag kommer göra fler gånger. Så om du är i behov av mer täckmaterial eller jord, tveka inte att fråga dig för, troligen har du någon kyrka, skola eller kanske granne som samlar på hög och bara blir glada att bli av med det.

/Sandra

Lämna ett svar