En skottkärra med bajs

Som en kontrast mot mitt senaste inlägg handlar detta om något positivt och mer energisk, att hämta hästbajs! Mina underbara grannar har hästar och jag får gå dit och hämta hur mycket hästbajs jag vill till mina odlingar, underbar gödsel till jorden. Jag tog med mig barnen ut efter jobb och förskola för att gå med skottkärran till grannarna. Det var enkelt i tanken men inte i praktiken, hundarna skötte sig fint men Liam hittade förstås tusen saker att undersöka och sprang åt alla möjliga håll, oftast inte framåt som jag önskade. Då ångrade jag djupt att jag inte tagit med Tulan, vår underbara bärsele och satte honom på ryggen. Vår lilla grusväg är inte särskilt trafikerad så vi tog oss långsamt framåt, med ett ordentligt stopp vid hagen till andra grannens kor. Kor skulle båda barn kunna titta på i evigheter, dem älskar kor, och alla andra djur också för den delen.

Till slut kom vi fram till hästarna, barnen fick klappa och vi gav någon morot, sen var det bara för mig att börja mocka. Jag hämtar direkt i hästarnas hage, så får jag mer koncentrerat gödsel med mig hem på ett lass, än om jag skulle ta från gödselstacken. På vägen hem igen var det storasysters tur att hitta på en egen agenda och återigen saknade jag min Tula. Ja jag bär vår treåring på ca 17 kg i sele, inte så jättelånga stunder men med en så avlastande sele så fungerar det alldeles utmärkt kortare tid.

20171016_142003767728651.jpg

Än så har jag inte hunnit använda gödslet men jag har inte heller bråttom att få loss skottkärran. Det kommer när jag får lite tid och uppehållsväder, då ska vi göra iordning fler odlingsbäddar och boosta dem jag odlat i i år.

/Sandra

Lämna ett svar