Frosten har anlänt

  • Inläggskategori:Odling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Första frostnatten har varit här, det betyder att det är bråttom in med vissa grönsaker som är för känsliga för detta. För mig innebar det att skörda min Zucchini. Jag sådde min Zucchini sent, 2 Juni mer exakt, och dem han därför inte växa så mycket. Min skörd gav en på 260g och några små som knappt ens börjat växa, inte mycket att hurra för men nästa år ska jag se till att så dem tidigare för riklig skörd. Förutom att dem inte hunnit ge stora frukter så mådde plantan Toppen, den stod i mestadels kompostjord, bredvid blomkålen, kanske lite för nära blomkålen, var inte beredd på hur mycket den skulle bre ut sig.

Zucchini som ledsnat efter första frostnatten

Efter skörd kapade jag plantan, rev isär den lite slarvigt och lade den på min stora bädd. Där har jag grävt ner alla tomatplantor och håller nu på att samla täckmaterial att lägga på över vintern.  Som täckmaterial använder jag allt organiskt från trädgården och halm + avföring från när jag mockar hos höns & kaniner. Så länge man blandar mellan exempelvis gräsklipp, löv, blast, stjälkar, halm m.m så blir det en bra variation och det ger mångsidig näring till jorden.

/Sandra

Lämna ett svar