Hundarnas vindskydd

VindskyddVåra hundar har en stor rasthage inhägnad med 1.4m högt fårnät. Där har vi byggt ett vindskydd till dem med till hälften gratis virke. Stommen är byggd av granslanor som jag hämtat i skogen som gränsar till vår tomt från när skogsägaren gallrat. Dessa skulle inte användas och jag fick därför hämta hur mycket jag ville helt gratis. Ett slitsamt jobb att leta upp, såga av på rätt längd, släpa in på tomten, avgrena & avbarka. Men vad gör man inte när ekonomin är begränsad och man har lite fantasi . Vindskyddet är förankrat i marken genom att dem 2 främre hörnstolparna är nedstuckna i marken. Sedan har jag skruvat ihop en stomme av granslanorna. Som vägg har vi satt upp bakar som vi hämtat gratis av en vän, det glipar lite här och där men eftersom det bara är tänkt som ett skydd för vind, regn & sol för hundarna så gör det inget att det glipar lite. Taket består av OSB-skivor med takpapp. Golvet är en lastpall i varje kortände med trall fastskruvat rakt över. Framtill på lastpallarna är även en trallbräda fastskruvad för att inga tassar, pinnar eller leksaker ska åka in under. Som bädd har jag slängt in halm, den håller sig torr bra, värmer hundarna om det är tillräckligt mycket och framförallt är det billigt, inga dyra hundfällar här inte som bara blir sunkiga och söndertuggade direkt.

 

wp-image-364475812

Stängslet är byggt av samma granslanor från grannens skogsgallring. 24 stycken stolpar totalt har vi hämtat, avgrenat, avbarkat och spettat. Nätet är som sagt 1,4 högt fårnät, höjden behövs då våran jakthund Aliz är rysligt duktig på att hoppa. Hägnet är ca 250 kvm stort och där spenderar våra hundar mycket tid så dem unga kan springa runt och leka eller bara njuta av att vara ute.

wp-image-572932100

/Sandra

Lämna ett svar