Ny odlingsbädd

När intresset för odling ökar så ökar även behovet av nya odlingsplatser.  Vi har en väldigt kuperad och sluttande trädgård så jag kan inte hur som helst skapa nya bäddar. Och att övertala min man till vissa idéer går ju sådär. Så jag är glad för varje extra kvm jag får till.  Denna gången var planen att göra en bädd utan att gräva mer än kanten men jag blev inte nöjd med mängden material som jag lyckades lägga på, så istället fick jag bygga en ram runt av bakar. Bakar är det som blir över när man sågar brädor m.m, sågade på 1-3 sidor men 4e är konvex, har ev även bark kvar.

Marken innan

 

wp-image-906049265
Bädden inramad av ”bakar” och fylld med organiskt material

Jag gjorde inga konstiga krusiduller utan skruvade helt enkelt fast bakarna i varann, bakre långsidan är lägre ner så denne fick 2 bakar på höjd. själva bädden består av tidningar i botten för att kväva ogräset, ovanpå allt möjligt organiskt material som långsamt kommer förmultna och bli jord. Jag använde gräsklipp, löv, jord & mestadels halm med kiss och kaninbajs från kaninburarna. Dessa kommer att sätta sig allt eftersom och jag kommer fylla på med mer material, allt möjligt organiskt från trädgården. Till våren ska det odlas här. Detta var det enklaste och billigaste sätt jag kunde komma på för att skapa ny odlingsyta. Båda saker är tyvärr viktiga för oss.

/Sandra

Lämna ett svar