Kanin och rovdjur

  • Inläggskategori:Kanin
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer


Att ha djur innebär att man är med dem från dem föds till dem dör, ibland är det vi som bestämmer tiden, ibland blir dem sjuka och ibland får ett rovdjur tag på dem. I natt hade vi besök av troligen en Iller, den fick tag på vår ena kaninhona, den brokiga. Jag är glad att inte barnen var med när jag hittade henne i hagen nu på morgonen.  Huvudet var av och delar av bogen samt huvudet var ätet, resten var kvar. 

Så jag tog in och styckade kanin för allra första gången, till hjälp tog jag boken ”Självhushållning” av John Seymour, en underbar bok fullproppad med fakta och inspiration. Det var inte det enklaste och lite jobbigt psykiskt var det allt, men jag vill inte att det skulle varit för gäves, hundarna får ju mat och jag får testa garva skinn för första gången, så då var det lite lättare att ta ur och flå. Slaktkroppen kommer alltså våra 3 hundar få ikväll, hundarna äter färskfoder och BARF (mer om det i ett annat inlägg) så det är toppen att kunna ge dem variation i sin kost. Det enda som slängdes nu var tarmpaketet och resterna av huvudet, resten kommer hundarna få.

Slaktvikt ca 850 g. 5,5 månader gammal
Skinn saltat innan det åker in i frysen

Nu står luck-bygge på schemat så att vi kan stänga in Mira som finns kvar på natten. Ångrar att jag inte lyssnade på min man som sa att vi skulle göra det direkt. När den 3 buren är färdigbyggd och Bobeks (hanen) bur + rasthage är klara kommer vi skaffa en ny avelshona, självklart en Gotlandskanin.

/Sandra

Lämna ett svar