Hydrolat DIY

  • Inläggskategori:Nopoo
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Att göra egen hydrolat är enkelt, de mesta har man i köket redan. Jag testade första gången med blåklint, hade tänkt ha rosor också innan en vän påminde mig att blommor köpta i butik är besprutade, så det hoppar jag över, inga gifter i min hudvård! Jag får köpa frö om jag vill använda rosor framöver.  Blåklinten var från min egna odling, plockade alla knoppar, inte bara kronbladen.
Hur man gör: välj en hög kastrull, ställ något värmetåligt i botten ( kag använder keramikmatskål för katt) och fyll på med blommorna runt om. Samma princip på alla örter, blommor m.m. Ställ ett litet glaskärl, ex skål eller bägare ovanpå den värmetåliga skålen. Lägg locket (För enkelhetens skull ett glaslock) upp och ned på kastrullen. Lägg på is på det upp och nedvända locket. Värm bara precis så det ångar och immar igen locket, det ska absolut inte kokas, då förstörs alla nyttigheter. Låt ånga på låg värme i 20 minuter, sedan finns det färdig hydrolat i glaskärlet.

Häll vätskan på flaska, förslagsvis med spraykork och förvara i kylskåp.

/Sandra

Lämna ett svar