Gröna ärtor

  • Inläggskategori:Mat
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Har skördat ärtor för första gången i mitt liv. Odlar 2 sorter. Waverex, en lågväxande sort med små söta ärtor, gett fin skörd för mig. Och Blauwschokker, en högväxande lila sort med ljusa ärtor. Dessa två sorter odlar jag intill varann med varsitt växtstöd i form av björkris/småträd. Om jag orkar dessa två sorter nästa år kommer jag ha bara ett växtstöd, Blauwschokker växer så högt och lägsta baljorna börjar ganska högt från jorden så Waverex får gott plats under. Dubbelrader var inte kul när man ska skörda baljorna utan att riva bort hela plantan, väldigt pilligt.

Efter att jag plockat alla fullmatade baljor ute på plantorna så satte jag mig och spritade dem framför tv på kvällen när barnen somnat, bra kvällssyssla tycker jag. Att sprita ärtor betyder ta ur ärtorna ur baljan. Dagen efter förvällde jag dem i ca 1,5 minut, lade att torka från vattnet på en kökshandduk & sedan in i återförslutningsbara påsar från IKEA & in i frysen. Plastpåsarna är inte det mest miljövänliga men då jag inte har något bra alternativ just nu får dem duga, jag kan åtminstone återanvända dem så länge dem är hela och fräscha.

wp-image-611063319

/Sandra

 

Lämna ett svar