Glasvägg till tomater

Det blåser en del mot mitt hus där tomaterna står och eftersom dem vill ha skyddat läge så byggde vi en glasvägg åt dem så de slipper den starka vinden och får sol. Först efter avhärdningen ställde jag dem helt enkelt mot fasaden och lutade fönstren mot väggen. Men detta blev snabbt för litet och då blev det dags att snickra. Vi gjorde inget växthus utan helt enkelt en lång vägg av fönster samt 1 i vinkel i varje ände för stadga.

20170709_121352

Tomaterna står nu sortvis innanför, dem höga Tigerells mot väggen med stöd att växa på, Tumbling tom & Tiny Tim står närmast glasväggen. Alla våra tomater står i hinkar, mest för att jag inte vill vattna intill huset och för att jag inte hade jord nog åt bäddar.

Detta byggde vi för flera veckor sedan  och det är nu i Juli rätt många tomater påväg och massor med blommor, jag hoppas på stor skörd.

/Sandra

Lämna ett svar