Kaffefilter

Även jag har hakat på den just nu så populära grejen att sy egna kaffefilter i tyg. Eller tja, det är väldigt poppis i diy/alternativ/återbruk/miljötänk grupper i alla fall. Varför? Jo som med all annan gröntänk så vill jag minska alla konsumtion av engångsarticklar, dem kostar pengar, belastar miljön och är inte alltid särskilt hälsosamma.

Men tyg kostar pengar tänker ni, jovisst det är sant men detta filter jag sydde lite snabbt som första test är sytt av en spillbit från ett tyg jag tidigare sytt en bärsjal av, alltså har den endast kostat mig några ören för tråd & ca 10 min av min tid för att sy den.

20170523_100522.jpg

Den är enkel att sy, jag tog helt enkelt ett engångsfilter som jag ritade av 2 bitar, klippte ut och sicksackade alla sidor innan jag sydde ihop de 2 bitarna med varann. Inte det snyggaste kanske men jag hade lite bråttom och den fyller helt klart sin funktion. Viktigt att man använder 100% naturmaterial, denna är i halvtjockt linnetyg.

Hur man använder den då, det är också enkelt, använd den som en vanlig engångs men släng den inte. Istället häll ut kaffesumpet i komposten och skölj rent filtret i vasken. Har man fler att alternera emellan kan man lägga på tork i diskstället, han man som mig just nu endast 1 så använder man den bara på nytt i kaffekokaren. När man tycker den blivit lite sunkig så kokas den i kastrull för rengöring.

/Sandra

Lämna ett svar