Efterklok

  • Inläggskategori:Odling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

När det skulle snickras till odlingen så fick jag hjälp av min man med drivhuset för den tidiga potatisen, men locket till drivbänken blev aldrig av. Det har jag fått sota för nu i efterhand. Nu så ligger det ett stort stycke byggplast över pallkragen som hålls sträckt med tyngder på båda långsidor. Men det blir inte tillräckligt sträckt samt det har ingen lutning, vilket gör att regnvatten smiter in under och allt droppar ner på samma område. Detta område har då förstås inte lyckats gro utan drunknat/runnit iväg. Så att tänka på till nästa gång jag gör en drivbänk, på med riktigt lock direkt.

20170427_204557
Från v. Sallat, sommarmorot, spenat, rädisor & Sallat.

En annan sak jag ångrar nu, är att jag inte testade att bredså fullt ut, nu har jag sått i en ca 5 cm bred fåra på allt utom spenat som är på linje. Fast å andra sidan får jag chansen nu att se hur stor yta dessa grödor behöver, kanske var ett bra sätt att utnyttja pallkragen. Vi får se.

/Sandra

Lämna ett svar