Färger & kål

För 1 vecka sedan sådde jag kål, pepparmynta och blommor, fröer jag köpt senare under våren. Dem har nu grott flera av dem, bl.a blomkål, vitkål & Ringblomma som jag sådde i MER-tetra med ett eget litet drivhus gjort av vindruvsförpackning. Jag klippte hål i botten på ”drivhuset” för att kunna ställa minikrukorna inuti med kontakt med botten av matlådan jag använder som vattenfat. En bonus som jag inte räknat med innan var att drivhuset kunde lyftas upp lite tack vare att det tryckte mot alla kanter som höll den på plats, på så sätt fick jag lite högre höjd på den när växterna började titta fram.

20170425_123031

Sådde idag även Lupiner som jag ska ha på framsidan av tomten där stora stenen med jordgubbarna är. Det är väldigt tomt och trist där, det kan behöva lite färg och liv. Lupinerna går i rött/cerise samt babyrosa, kommer bli härligt ihop med dem blå och lila blommorna i Jordgubbslandet. Framsidan får tema rosa-lila-blå medan baksidan får gul-orange-röd. Utöver dem jag sår nu finns sedan innan vi köpte huset på gaveln: blå Iris, Vallmo samt stora lupiner i varierande färger. Fröerna till dem babyrosa Lupinerna var minst sagt spännande i färgen, starkt turkosa.

20170425_122741

Det växer lite överallt nu och såhär härlig är min citronmeliss nu till exempel. Längtar till denna köldknäpp gått över och våren kan börja igen på riktigt.

20170425_122942

/Sandra

Lämna ett svar