Smultron & jordgubbar

  • Inläggskategori:Odling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Smultronen är som sagt redan omplanterade med ny jord i sin pallkrage. Men eftersom jag samma dag insåg att jag kunde utnyttja ytan mer genom att placera smultronen längs med kanterna istället för i 5an på en tärning. Så 2 dagar senare var jag ute och möblerade om. Jag passade då även på att så palsternacka i samma krage, nu är det endast Ringblommor kvar att så i den kragen.

 

20170326_181802
Såhär kattsäkrade jag kragen, vi har mängder av björkris. Nu kommer regn och sol åt sådden men inga katter gräver upp den.

Eftersom vi hade fler smultronplantor än jag ville ha i kragen, smultron är ingen storfavorit, så blev det 5 plantor över. 1 sattes i en utomhuskruka som står vid övriga odlingar. Resterande 4 fick flytta in i huset i varsin kruka, där stortrivs dem. Jag hoppas på trevlig skörd från dem i år, tänk va kul att få visa barnen att det växer mums i vårt vardagsrum.

20170326_191912

Jordgubbarna har också fått flytta till sin nya krage, och jösses va många sticklingar det var i den gamla kragen! Jag satte de 16 största plantorna runt om längs kanterna, i mitten skall det vara gul lök. Dessa 2 tillsammans ska tydligen vara en riktigt lyckad kombo. Sen tog jag och täckte över hela landet med hösilage, jag vet eg inte riktigt varför, det kändes bara rätt. Att skydda dem från uttorkning och kyla ett tag till innan dem satt sig till ro.

Jag hade då även mängder av mindre jordgubbsplantor kvar, dem skapade jag ett land åt på framsidan av huset intill vår stora sten. Marken där var torr, brun och trist, på grund av alla enorma granar som tidigare fanns på tomten. Men med lite sten, grävande, gödsel och planteringsjord blev det en bra plats för våra små jordgubbar.

 

20170330_094907
Det gror i drivbänken som såddes den 18e Mars, här syns rädisor.

 

Lämna ett svar