Miljö

Miljön är viktig för mig, det var mycket därför jag startade Sandras Gröna. För att inspirera och vara en del av vägen framåt mot en hållbar framtid. Allt jag gör inom företaget har ett miljötänk bakom, det ska fylla ett syfte, och vara hållbart. Engångsprylar är ett dåligt påfund, med undantag för inom exempelvis sjukvården, och därför säljer jag bara sådant som kan användas om och om igen. Med minimal förpackning, aldrig plastförpackning, och så snällt som möjligt mot både människa och natur.

Material jag använder

De allra flesta tyger som används är återbruk, dem är inköpta second hand. Några tyger har etiketter med information om materialet, när dem används skrivs materialet under produktbeskrivningen. Medan andra tyger uppskattar jag efter förmåga, produkten är då märkt med *. Eftersom exempelvis ett bomullstyg med några % polyester är svårt att skilja på mot en med 100% bomull så kan jag inte garantera materialet på dessa och då används märkningen *.

För hållbarhetens skull så använder jag polyestertråd, en trasig påse eller sönderrepad brodyr gör ingen glad, och i det stora hela är det värt den uppoffringen. Som snöre så används i första hand jute, men då inte alltid designen passar med jute används istället bomull eller satinband.

 

×
×

Kundvagn