Mindre blogg, mer Instagram

Mindre blogg, mer Instagram

Jag har inte alls varit aktiv på bloggen sen jag bestämde mig för att jag ville odla som en del i mitt företag.  Jag har helt enkelt inte riktigt haft tiden, orken eller motivationen att hinna med allt. Och då har jag valt odlingstid framför blogg-tid. Jag skulle gärna blogga mer än jag gör nu, men tja, någon gång ska jag väl inse att jag inte hinner med allt. Så istället har jag försökt att lägga ut bilder oftare på mina Instagram och Facebook konton. Jag har ju totalt 4 av dem.. Privat och företag på båda ställen. Men tack o lov för kopplingen mellan dem båda, så oftast lägger jag ut på Instagram och bara kopplar den till motsvarande sida på Facebook så det kommer ut där med. Jag har mitt privata som heter så enkelt som SandraUhlén, och företagskontot SandrasGröna. På mitt privata delar jag om vår vardag, familj, våra djur, odlingar, hobbies, DIY och annat jag tycker är roligt. På företagskontot visar jag mest vad som är aktuellt just nu i odlingarna, vad och hur man kan handla, hur jag odlar, vad jag odlar och vem jag är som odlar.

En liten uppdatering
Sist jag skrev så var det December, 6 månader sedan.. Jag har grävt klart köksträdgården enligt min skiss. Kanske hälften av grödorna är sådda eller utplanterade i bäddarna, resten står i pluggbrätten och krukor i väntan på rätt väder och storlek på grödorna. Tulpanerna och påskliljorna är skördade och sålda, har sista tulpanbuketten kvar som ska levereras nu i veckan. Och galet nog är det nu istället dags att beställa lökar till nästa års tulpaner. Ett arbete som ger mig sån ångest. Hur sjutton ska man kunna välja bara några sorter och inte alla!? Det finns så mycket vackert. Tror jag har kommit fram till min plan nu i alla fall, har trakasserat både Johan och vänner med frågor för att välja rätt sorter.

Jag har under våren byggt min lilla handelsbod av nästan enbart spillvirke, det enda som är nytt på den är beslagen. Den är liten och söt och fyller sin funktion. Där ligger i ett liten isolerad låda med lucka ägg, bladgrönsaker och annat värmekänsligt. Här gäller självbetjäning och betalning med swisch. Man stannar enkelt vid infarten framför, handlar, betalar och kör vidare. Supersmidigt! Eftersom jag jobbar 60% på Granngården så är jag inte alltid hemma, och med olika schema olika veckor så funkar inte riktigt att ha bemannat hemma. Men är jag på plats i odlingen så svara jag självklart gärna på frågor.

Jag har sedan jag bestämde mig för att odla för ett leverne velat testa på självplock eller liknande dagar, och eftersom dem kan vara flexibla så är dem inte beroende av att jag har varierande schema. I år passar det dock inte med just självplock eftersom all odling i år sker inne i vår egna trädgård. Jag håller på och bearbetar marken där min ”stora” odling ska vara nästa år, den ligger utanför stenmuren, utanför vår egna trädgård. I år odlar jag endast potatis där, för att hålla potatisen borta från övriga växter i solanaceae familjen som lätt drabbas av potatisbladmögel. Jag har lovat Johan att inte ta ut mig fullständigt genom att göra allt på en gång. Därför odlas inte denna ytan i år utan den förbereds med gödsel, jordbearbetning och bäddläggning i år.

Jag hoppas jag kommer skriva lite oftare än var 6e månad. Men är du nyfiken på vad vi sysslar med här så kan du gärna följa mig på Instagram och Facebook för mer frekventa uppdateringar.

Kram Sandra

 

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn