Jag ska börja plugga

Jag ska börja plugga

Jag har fått en plats på en kurs i småskalig grönsaksproduktion som går på distans 50%. Plugga här hemma och 6 stycken träffar på Hjo folkhögskola samt på Bossgården utanför Tidaholm. Kursen ska ge grunderna i att odla för att sälja, odlingstekniker, affärsplan, försäljning, marknadsföring med mera. Jag ser så mycket fram emot detta! Planen är att komma igång redan under nästa år. Exakt vad jag hittar på och i vilken skala vet jag inte riktigt än. Jag har många idéer som ska funderas över och komma fram till en plan.

Det känns lite konstigt, jag har inte pluggat sen gymnasiet, tog studenten 2012.  Men det ska nog gå bra. Jag har redan köpt en av böckerna som ingår i kurslitteraturen och lusläst hela, jag älskar ju ämnet så då är det enkelt. sen att det är på distans med endast 6 träffar och på 50% gör att jag hinner plugga hemma på förmiddagarna innan jag åker till mitt jobb på eftermiddagarna. Jag jobbar ca 40% på Granngården nu så kommer hinna med både plugg, anställning och egna företaget samtidigt och ändå inte gå över 100%. Vilket känns väldigt bra eftersom jag har så lätt att ta på mig för mycket. Jag vill ju samtidigt fortsätta med min egna trädgård och utöka alla rabatter sakta men säkert. Samtidigt så har vi många saker på vår ”att-göra-lista”. Dem flesta är byggprojekt och några är rätt stora. Men med många pauser däremellan och tanka positiv energi från familj och vänner så ska nog detta rulla på fint. Jag känner mig mycket positiv.

Kram Sandra

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn