Min pallkrageodling

Min pallkrageodling

När vi, ganska snabbt och spontant, placerade odlingstunneln så skapade den en yta mellan sig och ena hörnet på vår tomt. Där var det rätt självklart att jag skulle odla eftersom jag vill ha min grönsaksodling så samlad som möjligt och det stora frilandet kommer skapas precis mitt emot. Ytan är ca 5 x 5 meter stor och jag valde att samla alla pallkragar samt verktygsboden här.

I verktygsboden är det meningen att alla mina trädgårdsverktyg, krukor m.m. ska förvaras, lätt att hitta och städat. Innanför boden har vi skapat en yta för skottkärran, så den alltid finns nära till hands men inte stökar ner. Inne i boden, som först användes som foderförråd för kaninerna vid vårt förra hus, har vi ställt in hyllor för alla krukorna, dock behövs det många fler hyllor för allt!

Hela området när gångarna blivit klara

 

Pallkragarna ville jag måla, vilken färg det visste jag inte men att dem skulle målas det var jag säker på. De flesta av dem är sådana man fått lite hör och var så de flesta hade olika tryck på sig. Inte så snyggt. Jag ogillar plastfärg och vi hade rödfärg hemma redan som använts till stora fackburen för kaninerna. Så det blev rödfärg, riktigt nöjd med det också. Det röda gör sig fint ihop med allt grönt, området sticker också ut lite i kontrast mot övriga trädgården.

Jag vill ju alltid maximera ytor och möjligheter. Så jag möblerade om dessa pallkragar några gånger innan jag hittade mest effektiva lösningen. Viktigt för mig är att kunna nå alla odlingsytor bekvämt och att kunna köra skottkärran från vägen till sin parkering bakom förrådet. Framtill är området 90° vinklar men baktill är det ganska snett så där fick jag bygga en lång odlingslåda med lösvirke istället. Även den målades förstås röd.

I gångarna och framför växthuset har jag lagt markduk som jag satt fast med tältpinnar vi hade liggandes. ovanpå ligger täckbark. Jag gjorde det enkelt för mig och köpte täckbark på jobbet. Visst så är nog flis eller bark från ett sågverk bra mycket billigare men denna gången ville jag lösa det snabbt och det handlade inte om så enorma mängder.

Vill du se fler uppdateringar och mer bilder så följ mig på Instagram eller Facebook.

Kram Sandra

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn