Full rulle här

Full rulle här

Ojdå, har visst helt glömt bort att blogga med allt som händer här. Jag försöker att ta det lugnt ibland, och då inte göra något alls, men allt som oftast så håller jag igång till 100 med alla projekt samtidigt. Inte bra, jag vet. Just nu så är de 3 saker som gnager i mig. 1. Hönsen har ännu ingen riktig hönsgård, så alla bor inne och dem har riktigt tråkigt där. 2. bäddarna i odlingstunneln är inte färdigbyggda så kan inte plantera ut alla meloner och pumpor än, dem står och väntar i köksfönstren. 3. Sovrummet ska tapetseras så vi kan flytta in där och äntligen komma i ordning här inne lite mer. Dem två första är väl mest jag som tycker är jobbiga, medan Johan mest vill komma i ordning inne.

Varför får jag det inte bara gjort då? Ja bra fråga… Förutom dessa så har jag många projekt till igång, fast jag inte borde ha det. Exempelvis så gräver jag i  ordning ytan som redan har frästs upp en gång för att bli min pallkrageodling dit majs, bönor, pumpa och annat väntar på att få flytta in. Inte bara meloner och gurka inne som stått för länge i sina små krukor. Sen fick jag så snällt lite plantor av en granne när dem var här på middag och lekstund för våra barn i samma åldrar. Några av plantorna har jag plantera ut, men en gröda jag inte löst är jordärtskocka. Jag har aldrig odlat det förut och då behövde jag plugga på lite. Insåg hur otroligt höga dem blir, 2-3 meter höga, och blir perenna om man inte skördar varje liten knöl samt att dem lätt sprider sig i så fall. Det satte igång mina funderingar om vart sjutton placerar man dem. Jag hade redan fullt upp att bestämma mig för vart jag skulle placera mina sparrisplantor som jag bara var tvungen att köpa detta året. Det har jag förresten gjort, köpte fem plantor på 2 år igår från Blomsterlandet, jag kunde bara inte hålla mig. Sparris har rätt lång startsträcka, man ska inte skörda av dem alls de första 2 åren från att dem såtts från frö. Tredje året kan man skörda under drygt en vecka, förutsatt att plantorna verkar livskraftiga. År 4 kan man skörda några veckor och sedan år 5 kan man skörda fullt ut, det vill säga fram till midsommar. Efter midsommar ska sparrisen stå ifred. Sedan har man skörd varje vår i många år framåt, jag längtar!

En del av mitt lilla friland, gräsklippstäckta bäddare med gul lök och bondbönor.

 

Som ni förstår så blir jag lite splittrad i mina prioriteringar när det känns som att precis allt måste göras just NU! Tack o lov så lyckades jag stoppa mig själv från att köpa hallonplantor samtidigt som sparrisen, jag har inget hallonland att sätta dem i, så det skulle bli ett onödigt extra projekt nu. Jag får vara glad för mina jordgubbsland detta året. Hallon och fruktträd får nog vänta till nästa år. Tror jag.

Bilder på allt har jag inte just nu, det har inte hunnits med riktigt. Är du nyfiken på hur det ser ut här så lägger jag oftare ut bilder på min instagram, @sandrauhlen. Nu måste jag sätta fart att jobba i mitt lilla arbetsrum, sakerna sys inte av sig själva.

Kram Sandra

 

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn