Hemmagjord hårinpacking

Hemmagjord hårinpacking

Mitt hår har varit risigt ett bra tag, jag trodde att det behövde klippas av så det gjorde jag. Hjälpte inte. Inte orkat bry mig om det under bebistiden men nu är Liam redan 2,5 år så kan inte skylla på det längre. Jag har läst på på nytt om hårvård och bestämt mig för att testa en hårinpackning med lite protein. Inspiration till receptet har jag tagit från lite överallt och använde det jag hade hemma.

Recept inpackning
4 msk youghurt
1 msk honung
1 msk olivolja
1 msk cassia
1 msk apelsinpulver
en skvätt vatten

Blanda allt i en skål, ta bara i så mycket vatten att cassian löser upp sig och allt får en lagom konsistens. Fördela i torrt hår och vira in i en handduk så det håller sig fuktigt, jag har även en sådan hemsk hätta i plast man kan använda när man färgar slingor, något jag sparat sen jag var tonåring. Låt sitta i minst 30 min, gärna längre. Tvätta ur med ljummet vatten. undvik att tvätta ur med schampo, låt hellre håret vara fett några dagar så att det kan suga åt sig all olja den behöver. Tvätta som vanligt efter någon dag.

För mig hade det stor effekt men inte fullt ut. Efter tvätt tre dagar senare så torkade topparna, mindre del än innan dock, fortfarande för snabbt. Ett tecken på att det är för torrt och poröst. Så jag kramar numera alltid in först aloevera och sedan linfrögele i blött hår efter tvätt. Det ger både fukt och styling till mina lockar. Aloeveran köper jag på Devaz.se och linfrögelen hittar ni hur man gör i detta inlägg.

Kram Sandra

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn