Uppdatering, gott och blandat

Uppdatering, gott och blandat

Jag tänker inte be om ursäkt att jag inte skrivit på ett tag, det är varken kul att läsa och jag är inte ledsen över det. Jag har prioriterat familjen, mig själv och återhämtning på sistone. Så med allt vad julen, nyår med mera innebär så har jag bara inte hunnit med att blogga, och inte riktigt känt motivationen heller.

Julen
Julen spenderades hos mina föräldrar i 3 hela dagar. Trots att vi bor bara några km bort så sov vi alla över, för att på kvällarna efter att barnen nattats kunna sitta kvar i lugn och ro och spela sällskapsspel. Vi fick såklart åka hem för utfodring av djuren varje dag ändå, men att åka hem snabbt själv är en helt annan sak än att barnen ska med. Julafton var lugn och trevlig, ingen stress utan bara härligt. Mina önskemål om att inte barnen skulle få plastleksaker eller saker av dålig kvalité som bara går sönder hade hörsammats så jag är mycket nöjd.

Promenad på Juldagen med mormor och morfars hundar. Självklart fick barnen låna varsin hund

Nyår
Vi var båda trötta kring nyår, Johan hade dessutom mycket ont i ryggen så vi valde att stanna hemma. Åt lite extra gott men annars samma vardag som alltid, ibland är det skönt att bara släppa pressen. Är det för vår skull eller någon annan som man ”måste” fira högtidligt med snyggaste dukningen, avancerad middag och massa gäster? Vi kände inte för det och valde att mysa ner oss i soffan framför familjefilm och krama på barnen istället.

Nytt odlingsår
2019 har kommit och dags att påbörja nya odlingsåret! Odlarivern har varit väldigt frånvarande länge nu. Jag tror den rann av mig i Juli-Augusti någon gång. Jag tog mig lite vatten över huvudet med storleken på odling och mina höga ambitioner på hur bra den skulle bli. Den extrema torkan i sommar ha inte direkt varit hjälpsam heller.

Men nu börjar den roliga känslan komma tillbaka, sakta men säkert. Jag ska försöka vara mer måttlig i år men har ändå beställt hem en del fröer, dels nya sorter men också några favoriter. Tomaten Roma VF var en favorit i somras, jättegod att göra tomatsås på, så den bara skulle jag ha nya frön av. För att hålla nere kostnaden för detta så sambeställde jag ihop med min nära vän Johanna från Impecta och Runåbergs, sen ska vi dela på vissa förpåsar istället för att köpa varsin. Till exempel så behöver vi inte 10 frö var av Kiwano, jag hade nog tänkt försöka få fram en enda planta. Tunneln lär bli full snabbt nog ändå.

Lite har jag sått redan, mest för att boozta mig själv att komma igång. Jag har sått busktomat, gurka, basilika och ärtskott för fönsterodling med tidig skörd inomhus. Paprika, chili, purjolök, physalis och selleri är sådda för att senare planteras ut i växthus och på friland.

Nu värper alla våra höns, jippi! Som jag längtat efter dessa vackra blå och turkosa ägg.

 

Nytt företag
Jag har i ungefär 2,5 års tid drivit mitt företag BlueDog Design, där jag sytt selar och halsband till hundar. Men när vi omplacerade våra egna hundar kändes det inte lika relevant längre. Jag kände också att jag inte längre kunde stå för vilka material jag använde, nästan allt var i plast. Detta och lite annat gjorde att jag valde att lägga ner. Däremot var jag inte beredd att sluta vara egenföretagare. Så jag har istället börjat så smått med tillverkning inom återbruk och miljövänligare liv. Än så länge har jag inte så många artiklar, men jag jobbar på min plan över vad som ska läggas till. Om ni inte redan sett detta så säljer jag detta här på bloggen, välkommen att kika in om du inte redan gjort det.

 

Kram Sandra

 

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn