Ja se det snöar.. igen.
Mira har inget problem med snö, hon skuttar gärna ut ändå.

Ja se det snöar.. igen.

Jag vaknade till ytterligare någon decimeter snö ute, fick skotta mig fram till kaninerna och till bilen. Jag tror nog att de allra flesta längtar efter våren nu, allra mest längtar nog alla odlare. Det värker nästan i odlarfingrarna av iver att få börja arbetet utomhus inför vårvärmen och att dem första grönsakerna ska titta upp.

Mira har inget problem med snö, hon skuttar gärna ut ändå.

 

Jag tröstar mig själv med att det är vackert med all snö och att vi än så länge slipper slask, is och lera. Barnen får ha kul med att åka pulka, det är ljust längre tack vara den vita snön och det är ändå ganska mysigt med riktig vinter. Jag hoppas bara att våren kommer snabbt när den väl kommer så att vi slipper ishalkan överallt. Mycket av våra planer för våren kräver att snön försvinner först, det är till exempel lite svårt att sätta upp min odlingstunnel i nästan fyrtio cm snö på ojämn mark.

Så länge så håller vi på och förbereder vad som förberedas kan inomhus. Vi räknar på material, gör ritningar, gör inomhussådder och färdigställer renoveringen av kök och hall. Jag försöker håll i bromsen lite vad gäller mina inomhussådder, jag minns hur stora och många dem hinner bli innan dem väl kan börja avhärdas för att planteras ut.  Men det är så svårt! Jag vill mer än gärna börja med alla mina tomater och massa annat kul. Lådan med frön att så i Mars är fullproppad! Dock är inte alla riktigt smart att så såhär tidigt i Mars och vissa är tänka att kallså i odlingstunneln som inte finns ännu. Så vi tränar på att ha is i magen. Det är inte värt att ge sig själv en massa extraarbete senare för att man inte hade mer behärskning nu på senvintern. Jag hoppas att jag kan hålla vad jag säger nu, det märks annars i Maj om jag drunknar i plantor eller ej haha.

Jag önskar er alla en trevlig senvinter, var inte oroliga, snart nog är det sommar och man undrar vart våren tog vägen.

Kram Sandra

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn