Hur man bygger ett enkelt och gratis drivhus

Hur man bygger ett enkelt och gratis drivhus

Nästan alla stora matvaruaffärer har dem, alla blomster och trädgårdsbutiker har dem, men måste man verkligen köpa dem? Jag menar alla drivhus som finns i olika storlekar lite överallt.

Jag köper inga drivhus, dels av ekonomiska skäl, men också för att det är så enkelt att skapa helt själv. I vår familj samlar vi, läs jag, nästan alla plastförpackningar som tyvärr är svåra att välja bort när man handlar mat. Men en tröst för mig som inte vill köpa plast är att jag i alla fall kan få användning för dem på fler sätt.

Allra mest nytta har jag av byttorna som kött och köttfärs legat i, både svarta och genomskinliga. Dem har jag som brickor bland annat, där ställer jag askar med olika sådder i, dessa har hål i botten för vatten att rinna ut och behöver då förstås något under som stoppar vattnet från att förstöra fönsterbrädor och bänkar. Jag använder helst bara askar med hål i botten, sådana som det legat frukt i, för att jag då minskar risken att övervattna sådderna. Jag har inte jättebra koll på hur mycket vatten jorden kan ta, så jag garderar mig gärna.

Här syns askarna med sådder inne i drivhuset

 

När sådderna behöver mycket fukt och man vill ställa dem i ett drivhus så gör man det så väldigt enkelt genom att bara ställa sådderna i en svart eller genomskinlig köttfärs-bytta och ställer en genomskinlig lika stor över upp och ned. Färdigt! Svårare behöver det inte vara. Just nu står en sådd av lök och senap i ett sådant drivhus. När dem grott och vuxit till sig lite kommer jag flytta ner dem i källaren under belysning och då är drivhuset ledigt för nya sådder. Enkelt, billigt & återbruk.

Kram Sandra

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn