Härliga träningsvärk

Igår provade jag något helt nytt för mig, jag gick på Yoga klass. Att jag inte gjort det tidigare! Det passar mig så bra, vilket jag nog trott ganska länge, men bara inte tagit tag i det. Jag har aldrig varit duktig på att träna, har aldrig tyckt det är roligt. Mest vältränad var jag när min familj hade hästar, i mina tidiga tonår. Då red jag mycket, tränade och tävlade även lite distansritt vilket innebär att rida lätt i trav i fem mil, det kräver en del muskler. Den dagliga skötseln med mockning, utfodring och bära vatten gjorde att jag var relativt stark då. Men så sålde vi hästarna när jag började gymnasiet och efter det har jag bara fått naturlig motion av att träna och tävla mina hundar, men ingen styrketräning. Att gå igenom två graviditeter och ha småbarn har inte direkt varit gynnsamt för min kropp. Jag har nog aldrig varit så otränad som just nu. Och eftersom mitt jobb är fysiskt har vi bestämt att jag måste styrketräna på något sätt för att hålla i längden.

Jag trivs inte i gym, vill gärna kunna träna utan verktyg och hemma för att spara tid. Och med mycket psykisk obalans, stress och press så behöver jag även träna mitt sinne att må bättre. Så yoga var ett självklart val. Vi har sådan lyx att det startat en yoga studio inne i Herrljunga, bara några kilometer hemifrån. Igår var ett prova-på tillfälle för Ashtanga yoga där jag var en av ungefär tio för mig okända personer, utom en idrottslärare jag hade i högstadiet. Det var härligt att få utmana mig själv i något helt nytt, svårt var det också. Insåg flera saker om mig och min kropp som jag vet att yogan kommer kunna hjälpa till med. Till exempel har jag ingen bra balans, ojämn i höfterna och svårt att stänga av tankarna. Att jag inte är stark och därför inte klarade vissa rörelser rent fysiskt visste jag redan innan. Nu idag så har jag underbar träningsvärk lite överallt men främst i axelpartiet. Härlig känsla då det känns som att precis alla muskler runt axlarna är ömma, vilket i min erfarenhet betyder att det var väldigt varierad träning. Jag kunde inte hålla mig från att anmäla mig till en kurs som börjar i Januari, jag vill verkligen bli mer vältränad.

DSC_5572.jpg
Vår katt Kida får representera lugn och harmoni idag

 

Idag har jag jobb hemifrån med BlueDog, men passar på att blogga lite när jag ändå sitter vid datorn. Kanske att jag ger mig på att göra någon solhälsning senare idag. Yoga känns som ett underbart komplement för alla som vill leva grönt. För att leva grönt betyder inte bara att vara snäll mot naturen, utan även mot sig själv. En stark och smidig kropp samt ett starkt och harmoniskt sinne är viktiga delar av mitt mål att leva ett bra liv. Kanske något du också vill prova?

Kram Sandra

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn