Vardagspyssel och ärtskott

Vardagen rullar på och det sker inga större projekt här hemma just nu. Men i all sin enkelhet så älskar jag alla små detaljer som påminner mig om hur härligt det är att leva nära naturen. Idag har jag som exempel plockat en ny mogen chilifrukt på plantan och samtidigt pollinerat de nya blommorna, ja helt otroligt men det kommer fortfarande nya blommor! Jag gör det enkelt för mig och tar helt enkelt pekfingret och duttar försiktigt inne i pollenet på varje blomma så att det sprids mellan blommorna och kan bli frukt.

Mortlat torkade äggskal att lägga i jorden hos kalk-älskande växter i sommar. Sparar pulvret i en glasburk, sakta med säkert fylls den på. Om jag gör lite då och då när jag känner för det så märks det knappt av och blir inte jobbigt.

 

 

Sådd för fönsterodling. Barnen och jag sådde tillsammans Basilika, Oregano och ärtskott i förra veckan, och nu börjar det bli grönt och fint, i alla fall hos ärtskotten. Väldigt praktiskt att ärtorna är så stora när barnen ska vara med, dem fick fylla ytan i krukan helt själva, jag hjälpte bara till att sprida ut dem lite. Det tycker det är väldigt kul att få vara med så det är självklart för mig att göra så mycket som möjligt där dem kan delta utan att det blir tokigt.

Mitt experiment med busktomater i fönstret utan växtbelysning som jag sådde i mitten av Augusti växer på, visst dem är långa och lite rangliga men jag vill ändå fortsätta likadant och se vart det leder. Kan man odla tomat inomhus utan extrabelysning över vintern? Ja vi får se hur det går.

/Sandra

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn