Ringblomssalva

Ringblomssalva

Nu hade ringblomsoljan stått o dragit klart så igår gjordes ringblomsalva. Enkelt att göra för alla som vill prova.

Recept

75 g ringblomsolja (hur denna görs läser du HÄR)

15 g bivax

10 g sheasmör

+ några droppar E-vitamin

Gör såhär:

Ta en ren glasburk du tänkt förvara salvan i, ställ den på en våg som väger i g, häll i ringblomsoljan genom en sil för att få bort blombladen. Väg upp resten av ingredienserna i burken, utom E-vitamin. ställ burken i vattenbad i en kastrull. Värm under omrörning tills allt smält helt, bivax tar lite tid på sig. Var noga att inte vatten skvätter i salvan. Tag upp burken, fortsätt röra runt medan du tillför upp till 1% E-vitamin (1 g≈ 1ml ≈ 25 droppar) Jag hade nog i ca 5 droppar bara, råkade bli så. Klart!

Jag hällde över en del av salvan i en mindre glasburk som jag tagit med till barnens förskola, med ett blöjbarn som dessutom har väldigt känslig hud så behövs denna salva där. Jag är riktigt nöjd med konsistensen på salvan.

/Sandra

 

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn