Midsommar potatis

Vi är nu mitt uppe i sommaren och jag kan börja utvärdera vissa av de odlingarna jag gjort. Först ut är potatisen. Till den byggde jag bl.a. ett litet drivhus med byggplats för jag ville testa om detta driver på den snabbare till skörd. Men nej, jag hade fel. Av all potatis (1,5 kg utsäde) så satt 3 plantor i drivhuset och resten i min halmbädd, på midsommar blommade flera plantor i halmbädden men nu 1 vecka senare har ännu ingen från drivhuset blommat. Drivhuset kommer alltså inte användas igen för potatis, men jag kommer återanvända den i år till paprika och chili som jag fick av min kompis.

Läxa nr 2 angående potatis, ge dem ordentligt med jord! Min halmbädd som jag helt enkelt lade på ”gräsmattan” (vildvuxen skogstomt) och lade lite jord i en fåra var absolut inte tillräckligt för att ge vettig skörd. På midsommar blev det lite kris då den köpta potatisen möglat så jag fick chansa på min odlade istället. På 4 eller 5 plantor, minns inte exakt, så fick vi ihop 1 kg potatis. Suck. Så kommer helt klart lägga mer energi på potatisen nästa år. För det var den helt klart godaste potatis jag ätit i hela mitt liv, underbart gott!

IMG_2017-06-30_16-09-19

/Sandra

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn