Förberedelser drivbänk

Börjar bli lite stressad att få igång drivbänken, eg stressad helt utan anledning, vill bara så hemskt gärna lyckas med tidig sådd och allt annat jag tänkt för att bevisa främst för släkten som inte tror på mig att det visst går. I alla fall, igår påbörjade jag drivbänken, jag hade planerat använda 2 fönsterrutor som lock men då måtte passade sämre än tänkt så möblerade jag om lite och satte istället dit en halv pallkrage extra. Plus en halv pallkrage på annat ställe för barnen, eller ja till M, lilla L lär nog inte vara så intresserad av odling i år, möjligtvis att rycka upp allt.

Igår jämnade jag då alltså till marken och ställde dit kragarna. I botten lägger jag tidningar. Hann riva upp div organiskt material från vår skogsträdgård som löv, gräs och ormbunkar. Detta lades på tidningarna i ett tjockt lager. Mer än så hann jag inte med igår.

Idag fick jag chansen att fortsätta med den stora pallkragen för drivbänken. I med tidningar i botten och samlade mängder av organiskt material att lägga på. Eftersom jag läste på om odling och täckodling i vinter så hade jag inte förberett med material i höstas utan få samla nu. Jag borde fyllt på i drivbänken med ännu mer material innan jag hällde på en säck planteringsjord, det sjönk ihop mer än förväntat. Får skaffa mer jord nu snart helt enkelt.

 

Den lilla kragen är till tidig potatis, ville ge extra chans för att lyckas innan midsommar då min far skrattade när jag berätta att jag tänkt odla egen färskpotatis till midsommar, vi får se om jag lyckas. Men i alla fall, jag har inte lagt dit någon jord än pga jag ska odla i halm och gödsel. Kvar att göra nu innan sådd är: fylla på mer jord & bygga ett lock med byggplast.

/Sandra

 

 

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn