Första sådden

Att komma igång med odling när man är ny och samtidigt har höga ambitioner och drömmar är inte lätt. I mitt fall var det nog nästan tur att plånboken styrde hur mycket frön jag kunde köpa, annars hade jag nog odlat upp hela trädgården. Jag beställde mina frön från Impecta.se, jösses vilken beslutsångest jag hade att välja mellan allt kul! Det blev iaf enligt bilden nedan, plus att jag ska köpa sättpotatis så snart den lokala blomsterbutiken får in dem.

20170224_180040

Jag har nu sått mina tomater, 6 st ampeltomat av sorten Tumbling Tom Yellow & 6 st vanliga högväxta av sorten Tigerella. Passade även på att så lite sallat för att behålla i köksfönstret tills skörd. Jag gillar återanvändning, bra både mot miljö och plånbok så jag sådde i gamla MER-tetra. Vi har mängder med dessa och jag har bara klippt av dem på mitten och diskat, perfekt storlek för att gro frön. Har även samlat på mig div andra Tetra-pack i större storlekar för att kunna omskola plantorna innan utplantering.

20170304_111126

Jag utnyttjade även de 3 olika färgerna på tetrorna, på så sätt behövde jag bara skriva på en av varje sort, inga etikettpinnar behövdes. Alltsammans ställde jag på en diskad köttfärsförpackning. Jorden hade jag kvar sedan förra året, så denna sådden kosta inte många kronor. Sugrören från MER-tetrorna användes ihop med plastfolie till ett minidrivhus.

20170303_160731

Jag tänkte även testa odla vitlök inne, hade några i skafferiet som hade börjat gro så tog en av dem och satte i en kruka helt enkelt. Det kommer inte bildas någon lök av dessa men vi kommer kunna klippa blasten och använda, ser fram emot att få smaka.

Nästa projekt blir att så gul lök, får se när barnen ger mig den tiden 🙂

/Sandra

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn